Trojkráľový sviatok v Bratislave

Nielen kavalkáda, rozšírená o deťmi obľúbenú ťavu, ale celý príbeh klaňania mudrcov sa na sviatok Epifánie  rozohrá pod zimným, no podľa prognóz slnečným bratislavským nebom. Podujatie sa začne na vonkajšom nádvorí Bratislavského hradu 6.1.2020 o 14:30,  odkiaľ sa traja králi v sprievode gajdošov a bubeníkov pustia dole Palisádami k Michalskej bráne. Ňou vstúpia do historického centra mesta, symbolizujúceho Jeruzalem. Sprievod povedú deti v úlohách iskier kométy. Keď sprievod príde na Hlavné námestie, symbolizujúce Betlehem, králi odovzdajú svoje dary. Na záver z pódia zaznie koncert ako dar pre všetkých návštevníkov sprievodu.

V minulom roku úlohy mudrcov stvárnili Štefan Bučko (za Európu), Thomas Grey (za Ameriku) a Benson Kioko (za Afriku). V roku 2020 ich v postavách múdrych kráľov zamenia Ján Gallovič, Jaroslav Mendel a Fissuh Hailu Kelelom z Etiópie. Smrtku hľadajúcu Herodesa zahrá opäť Kristína Slováková. Účinkovať budú aj veža Starej radnice a zvon Františkánskeho kostola. 

Podujatie je všetkým otvorené, no organizátori si neželajú, aby bolo využité na kampaň ktorejkoľvek politickej frakcie, keďže ich zámerom je stmeľovať polis vo sviatočný deň.

Dianie okolo sprievodu môžete sledovať i prostredníctvom FB stránky alebo FB udalosti Trojkráľový sprievod 2020.

Uložiť odkaz do záložiek.